Каква е тая силна омраза,
казано е ближния да се обича,
но с делата ви се доказа,
че тази ценност се отрича.
Раздразнение, завист, злоба
терзаят на хората душите
и така си карате чак до гроба,
но така човешкото рушите.
Дяволът радва се на туй,
защото ще ви погуби така,
затуй, човече грешен, чуй -
подай ти на другия ръка!
© Георги Todos los derechos reservados