Омръзна ми да бъда социална,
да мисля позитивно и на глас
в една комуникация банална,
която всеки ден протича между нас.
Не приемам любопитството нездраво
и тихите стрели на завистта,
и лицемерно поощряващото „Браво!“,
когато всъщност искат ме в калта.
Омръзнаха ми притчи за успеха,
измерващ се с компромис и пари
и гурута във златоткани дрехи
с поуки как животът се строи.
Омръзна ми доброто да се крие,
а злото да издигаме във култ.
Омръзнаха ми мантри на безсилие
и свестния да считаме за луд.
Омръзна ми главичка да прекланям
пред силата на хитрия неук.
И нека да се смее бай ви Ганя –
аз Дон Кихот съм. На света напук.
© Цвеке Шарено Todos los derechos reservados