И тази сутрин се събудих
с едничка простичка мечта,
и днес във нещо да се влюбя
преди да падне пак нощта.
Да видя топлите очи на мама,
на татко закачливата усмивка.
Да става радостта ми по-голяма,
щом батковият смях не стихва.
На слънчевите зайчета играта
да гледам. И залеза. И танца на листата.
След летен дъжд как напоена е земята
и колко е красива пак дъгата.
И да, проблемите понякога са много.
Тъгата натежава като камък воденичен.
Но вий се не предавайте, ви моля,
че щастието е във нас и ни обича.
Да, то е във сърцето ни, в главата.
В усмивката на нашия любим, любима.
В смехът и в песните е на децата.
И в кучето, което казва "Разходи ме"!
И може да ми кажете "наивна"
или, че много приказки чета.
Аз просто вярвам - щастието идва
със радостта от "малките неща"!
© Ивелина Тодорова Todos los derechos reservados