(посветено на Бойко)
въпросът е : една бира или две !
Котка с интересна, леко кривната походка
крачи бодро из алея светла, пъстроцветна и широка.
Ха наляво, ха надясно
нещо и се вижда тясно.
Птички пеят над главата
и листа се пречкат из краката,
с меки лапи хоп подскок
и понякога с отскок,
Бърза тя към горската поляна,
че дочула без да иска
от една мармотка дет се киска,
че ще има панаир
и ще падне яко пир.
Пилета, кокошки и фазани
все от класи най-подбрани
Мишки, плъхове, гризачи
всички малки опашати
На трапези подредени
и изящно украсени
в пищни сребърни подноси
ягоди, малини и капини
коренчета рядки, хрупкави и сладки
И потрива котка жадно
своето томбаче гладно,
но дори и да не смогне
и я хванат че ще погне
апетитните и сочни гости
И се провалят пъклените и кроежи
от събралите се стражи таралежи
ще си пие на корем
без съмнение с подем
прясно изстудена бира
от буретата до каните с текила
...
О блаженство мое сладко !
голяма изтудена халба бира
няма нищо по прекрасно
от такива само че дузина
© Дана Todos los derechos reservados
хихихи HellMad мерси за историйката можем да я направим дори на виц