В деня, във който съм родена,
орисница е мен орисала една...
Да падам и да ставам пак непобедена...
Да побеждавам в битките със болестта...
Да срещам мъката и радостта,
и океан - съдби човешки -
вълни, разбунени в слова
и сякаш шепнещи ми нещо...
Да тръгвам срещу вихъра на път -
през бури, пътища трънливи...
И бурите не ще ме повалят -
от битките със тях ще черпя сили...
Да падам и да ставам пак непобедена,
да побеждава в мен животът над смъртта...
В деня, когато съм била родена,
орисница предрекла моята съдба...
© Райна Недялкова Todos los derechos reservados
от битките със тях ще черпя сили..."
Оптимистично и зареждащо...Поздравления!!!