Аз съм твоята слабост и сила,
или всъщност магьосница зла,
във сърцето ти здраво забила
безпощадна любовна стрела.
Ти си моята тежка присъда,
на челóто ми тайният знак!
Всяка нощ ме орисваш да бъда
твоя пленница в тъмното пак!
Ту изгаряме в страст, ту се мразим
и не можем със теб да решим
да се борим ли с тази зараза
или с нея да спрем да грешим.
По различни посоки поели,
вечно търсим познати черти
и след толкова много раздели
се завръщаме – пак аз и ти!
И дали се нарича победа
или порив на слабата плът,
всеки път се заричам – последен!
И те чакам, уви, всеки път!
© Елка Тодорова Todos los derechos reservados