Не се обръщам лесно,
все като котките
си пазя гърба.
Имам... седем живота в преди,
и един – след.
Бастет ми е първородна сестра.
Бди над мен и ме закриля
с облак от Персеиди,
в съзвездието Персей.
Менелай ми е пръв приятел,
а с Дионис си пиехме виното,
докато Прометей стъкваше огън
в душата ми.
Ариадна още разплита кълбото,
за да вървя по нишката.
Но... не бих била Аристотел –
не ставам за философ,
дори от дърво.
По-скоро бих пренебрегнала Пенелопа,
а с хубавата Елена бих повела
Троянската войска,
за да й докажа, че не е нужен знаменосец,
след като е настъпило „сушаво",
а веднага щом завали,
ще размия живота си – от бяло
до... не съвсем.
Хайде, стига толкова обяснения –
кой разбрал – разбрал...
© Нели Todos los derechos reservados