Осми март
Жената, която живот е дарила,
която е дала сърце и душа,
всесилна ще бъде нейната сила,
всесилна и вечна на тази земя.
Да бъде свят светлият ù лик
и никога не стане на могила,
образът неин е образ велик,
образ на живот и вечна сила.
Ето, днес светът се прекланя,
на Осми март, деня на жената,
защото без нея човек ще го няма,
прекланям се и аз, свеждам главата.
Букет от цветя красиви ù давам,
венец пред нея аз ще поднеса
и прав на крака пред нея заставам,
аз коленича и свеждам глава.
© Todos los derechos reservados