Млад мъж, мечтал си още от дете,
в един момент, да кара BMW.
Парите, все не стигали обаче,
мечтата да осъществи, така че
примирен, шофирал си "Кадет"-а,
но... в ден един, усмихнал се късмета –
от лотария спечелил крупна сума,
джип BMW купил, не ще и дума...
Решил, на магистралата веднага,
да го изпробва, както се полага
и от скоростта увлечен и щастлив,
газта натискал, той, нетърпелив...
Така унесен, превишил лимита,
но от храстите, патрулка скрита,
мигом тръгнала да го преследва,
а мъжът уплашен, що ще последва
натиснал още повече газта
и в себе си успокоявал съвестта :
"Не може да ме стигне, туй ченге –
ще избягам с новото си BMW! "...
Но, в огледалото – сирена, светлини,
не се отказвал полицая, си личи...
Километри минали в преследванЕ,
мъжът решил, все пак, да спре...
– Старшина Лисичев, документи моля!
Виж, следобед петък е, не ми се спори,
Уморен съм, няма да съставя акт,
но тъй като си в нарушение, все пак –
ако имаш основателна причина,
за скоростта си?... Е, от мен да мине,
младежо, ще те пусна да си ходиш!
Казвай, чакам да ми отговориш!...
Погледнал го младежа "притеснено" :
– Добре, ще кажа ви най-откровено!
Предната неделя, жената ми избяга,
с полицай един, с когото ляга...
Таа... си помислих, че ченгето също,
ме преследва, за да ми я връща!...
Отдал му чест, усмихнат, полицая :
– Приятен път, младежо, ти желая!
© Pepi Petrova Todos los derechos reservados