ОСНОВЕН РЕМОНТ
(или... за мъжете след... n брой години)
Да, знам! Ремонт ти предстои -
и то... основен... може би!
Километражът втори път превърта -
смущава те и те обърква.
На стартера му трябват ритуали -
взе вече трудничко да пали,
не дават свéщите искра,
акумулаторът е зареден едва.
Съединителят започна да буксува
(ти искаш цял живот да ти слугува),
за жалост и компресията спада
(не ти се вярва - лоша изненада).
Двигателят прекъсва, зле работи,
изгасва на... високи обороти.
Уж кубатурата ти е... голяма,
а мощността ти... хич я няма.
Съветвам те да идеш на елкон
и да продухаш целия инжекцион!
А лостът? Все по-трудно влиза,
с протрит маншон е и е в криза.
И антифризът ти е сякаш намалял
(главата спукана ли е, не знам?).
Проблеми и с окачването имаш:
накрайниците хлопат... виждаш,
воланът дърпа май наляво -
внимавай много! Дръж го здраво!
И гумите ти вечно... спадат,
на ръчна помпа май не вярват.
Послушай! Ще ти трябва и реглаж,
а после... много дълъг инструктаж!
Централното отказва да работи,
алармата не спира... да боботи,
резбата във ключалката лавира,
превърта и обърква... ориентира.
В компютъра ти има сбъркан чип
(отскоро си със вирус... страховит),
изтрил е данни в твоя... хард -
май... в безвъзвратен вариант!
Готов ли си за прегледа годишен?
Отдавна нямаш сили за... отличен!
Триъгълникът ти е вече... вехт -
с променлив и неясен... силует.
Аптечката зареждай, не сé май,
въжето е за краен случай... знай!
Не си залепяй и винетка вече -
опасно е да ходиш... надалече!
Непредпазливо си допуснал ПТП
(спомни си, че не ти е за... сефте).
Май леко са те чукнали отпред,
но задната ти броня е... наред.
Ядосваш се, че нямаш пълно каско
(не искат да ти правят, то е ясно)...
На аварийни следваш своя път
(дай, Боже, пак да бъдеш пръв!).
И погледнú живота със... възторг!
Оптимистично... след основния ремонт!
МАГИ
© Магдалена Рашева Todos los derechos reservados
Спокойна съм за мъжкия пол и за емоциите, които съм породила.
Лично аз искам да благодаря на 108 годишния за това, че не му беше достатъчно еднократно посещение при мен!
Бай ми Безжичен, желая ти успешен ремонт!