Останах гол с едно сако
Всеки става греховен
в този свят лъжовен
от правия път
отклони ли се един път.
Срещнах жена лукава
с поглед лукав от лукави очи.
В ръцете й изпаднах в забрава,
любовта й в пламъци ме изгори.
Изгоря и къщата ми в таз любов,
изгоря и апартамента нов,
и семейното гнездо.
Останах гол с едно сако!
Архаичната любов
в света забързан, нов
не се котира вече!
Мираж е честността, далечен!
© Никола Яндов Todos los derechos reservados