1. Живот - озъбен и свиреп...
Живот - потиснат и ограбен...
Живот на демокрация и гнет...
Живот плачевен и страдален...
2. Излъжеш ли - ще бъдеш Бог...
Ограбиш ли - ще бъдеш вечен...
Почтен ли си - ще бъдеш скот -
животът ти ще е обречен...
..............
3. Мечтай, когато ти не спиш
от глад, умора или болка...
Мечтай, проклинайки, и току-виж
животът ще направи клопка
4. на всичките крадци, лъжци и други,
които те докараха до тука -
да им работиш робски ти без думи,
за да поддържаш тяхната сполука...
5. Аз знам! Ще дойде ден, когато
и те от нас, осъдени, ще просят...
А къшей хляб за тях ще бъде злато
и кръста си, прокълнати, ще носят!
................
6. Сега поспи... Опитай да мечтаеш
за дъхави градини, за дъгата...
Или за утре да си пожелаеш
да си нахраниш и жената, и децата...
10.06.2010 г.
© Таня Георгиева Todos los derechos reservados