Къде бе тунелът, за който говорехте -
уплашени пак от загадъчно бъдеще?
Къде е целта, за която се борехте?
Лежете мъртви във своето гробище!
Щом нищо не чака зад вечната сянка,
освен спомен за смърт, покрита във кал;
щом ледени капки се удрят в асфалта,
напразно родени умират в печал.
Гниете бавно във своите думи,
които изричахте силно преди.
Сега изваждам ваш’те куршуми -
твърде дълго боляха във мойте гърди!
© Александра Борисова Todos los derechos reservados