Огледало огромно на тавана на спалнята,
огледало на всяка стена,
дизайнер дори за тоалетната в банята,
първо място на всяка цена!...
Гримът сложен от най-добрия гримьор,
във всяка дума скрита реклама,
да, знам, че във всеки се крие позьор,
и шампанското върви със сметана...
Заведенията скъпи, елитни, известни,
на кой му пука за сметката?
Дрехите маркови и винаги тесни,
но най-важното преди всичко е гледката!...
A там отстрани сляп просяк със лира
в каскета си търси петаче.
Внук има - детето е болно, умира,
а той е усмихнат, но лирата плаче...
А там отстрани, до кофата смет,
се гледат плъх и човек,
в нея е техният "топъл обяд",
прекрасен е новият век!...
*****
Но ти не ги виждаш, така те опива
ликьора, живота, цветята.
Ти пиеш, а келнерът носи, налива,
във чашата - череп на суетата...
07.05 .2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados