По „Под най-възторжения звездопад” https://www.stihovebg.com/Poeziya/Lyubovna/Pod-nay-vaztorzheniya-zvezdopad/237613.html
от Елица Ангелова, Калифорния
Ела при мене от далечни светове.
Сърцето ми без знак ще те познае:
в косите си си вплела светли ветрове,
лицето ти на южен плод ухае.
И знам, с думи няма да се разберем,
защото сме с различни два езика.
Но няма пречка двама да се съберем,
сърцето щом при мене те повика.
За теб избирам най-синеещо море
И в негов пристан с трепети те чакам.
Преплувай го! Сърцето мое те зове!
И след години... пак ще те дочакам.
И под неземния възторжен звездопад
треперещ тука ще те нацелувам.
И във тоталния на този свят разпад
със тебе към звездите ще пътувам.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Благодаря, Алекс! ЖЕЛАЯ ВИ ХУБАВА ЛЯТНА ВЕЧЕР!