С предел е зимата, макар метежно
да ни връхлита с вятър лют и сняг,
че идва пролетта пред твоя праг
със първото кокиче, гледай, нежно.
Едно мъниче чудодейно може
целият ни свят да промени
и това, което ни тревожи
да изчезне в по- красиви дни.
Колкото и труден да изглежда
нашият живот, ще има нещо,
необяснимо малко, но горещо
да дари безценната надежда.
От малкото тръгни с любов и само
то отвежда към добро голямо.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados