Кажи, възможно ли е розата
единствено за тебе да ухае?
Да забрани на вятъра от аромата ѝ
опиянен, да се ветрозамае?
Виновна ли е красотата ѝ,
че всеки иска да я има?
Нима сама е пожелала
да е магично обозрима?
Какво да стори Тя, кажи,
та ти да спреш да се съмняваш
и в тебе да се просветли?!
Че тази Роза я боли!
© любимка Todos los derechos reservados