От небето сипят се блондинки.
Как ви завидях!
А при мене ни блондинки, ни снежинки.
Чак във чудо се видях!
Молба гореща към Мислителя оправих
и на главата му стоварих.
Кога при мен ще завалят юнаци
със наперени калпаци?
Ох, какво да ме направи,
кристална топка той извади,
разчете всичките небесни знаци
и каза : " Идат, идат все отбор юнаци!"
Новината бързо се разнесе.
Стига спете бабушкерки!
Ръкави бързо запретнете
и баниците разточете!
Софрата бързо наредете
с червено винце и мезенца!
Грабнете по едно момченце,
езици приберете и на слука!
Най-после небето се отвори!
Заваляха те безброй!
По усни жарки ни целунаха
и започна се велик запой!
Смях, игри, закачки, песни,
танци луди до зори.
Като спомен от тази наша вечер
снежен човек вън намига ми с очи!
28.11.2018г.
Кети Колева
© Кети Колева Todos los derechos reservados
Добре дошла, Пепи! Има място за всички желаещи! 🤣😀😘