Поревах през септември
за Бургаския плаж -
С вкусни, рибни вечéри
и с Русалки на страж.
Изгорих - много свещи,
много дъжд се изля.
Предстоящите срещи
намаляха с една.
Днес - поливам цветята,
бърша старата прах.
Помъдрях край децата -
имам някакъв страх.
Но... ще стъпя на двора,
пак ще цепя дърва.
В колената - с умора,
ще омеся кайма.
Барбекю - ще приготвя
в този тъжен сезон.
В моя мраз ще се стопля
с Каберне савиньон!
Много пушек ще вдигна.
До кварталното чак!
От Сибир ще пристигнат
две Снежанки на крак!
Ще отворим Пшенична*,
огурци** и компот.
И с челата - пчелични
с капки лъскава пот
ще си легнем - направо
в някой топъл приют.
Ще се чукнем за здраве
с дълго чакан - Салют!
––––––––––––––––––––––––
* Пшенична - руска водка.
** огурци - кисели краставички.
Юри
Йовев
Септември
2020 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Ужасно е да намираш интересни неща в главата си и да не знаеш какво правят там »