Оцеляваш напук или някак по навик.
Много жалко, но свикваш. Какво да се прави?!
За романтика вече отдавна е късно
и я няма онази Любов - да възкръсне.
Сутрин дълги кафета и дълги цигари...
Безнадеждно тъгата под лъжичката пари.
После цял ден препускаш по разни задачи,
а до теб като сянка надеждата крачи.
Може би ще направиш от утре реформи
и ще вкараш най-после теглото си в норма,
ще престанеш да пушиш, дори ще спортуваш,
може би ще успееш да попътуваш.
Ще направиш ремонта на хола. В зелено.
След любов вече няма да бъде студено.
Може би ще мечтаеш. Дори ще се влюбиш.
Ще престанеш от болка и страх да се губиш.
Може би ти от утре ще бъдеш щастлива.
Може би уморена и тъжна, но жива!
Самотата и болката нищо не значат,
щом надеждата с тебе усмихната крачи!
© Нели Вангелова Todos los derechos reservados