От утре спирам алкохола
Каква ли полза от пиянството?
Какво ли като се напием?
Най-много да ни сцепи канчето,
или пък с някой да се сбием!
Ще пийнем чашка-две от твърдото,
ще продължим след туй на бира,
до съмнало или до мръкнало –
да има кой да ни сервира!
Ще похортуваме за кризата
и ще попсуваме живота,
но пак ще ни постягва ризата
и ще си влачиме хомота.
Затуй налей, сипи, да пийнеме,
пък ако ще да ни говорят!
Днес някак си ще стигне бирата –
от утре спирам алкохола!
© Дорика Цачева Todos los derechos reservados