Черни черници – зелени листа.
С тях засищаме гладните ларви.
Виж, запридат от нишките светлина
топли пашкули. Дано ги овардим.
Сладкия сън им люлеем,
въпреки нероденото му небе.
И през сълзи се смеем.
Наум. Още си нямат криле…
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados