Завръщал ли си се във празен дом,
във който господар е тишината?
Броил ли си, за да заспиш, до сто?
Изгубвал ли си полъха на вятъра?
Очаквал ли си някой пощальон
да хвърли плик с подател неизвестен?
Изтръгвал ли си от сърцето стон,
превръщал ли си пролетите в есени?
Посрещал ли си празниците сам
и пил ли си
сълзи вместо наздравица?
Строил ли си в неволя божи храм?
И бил ли си от ближния предаден?
Заспиваш ли в леглото без жена?
Прегръщаш ли миражи и химери?
А бил ли си осъждан без вина?
А бил ли си изгубен и намерен?
А молил ли си някога смъртта
да прибере душата ти прокажена?
Не знаеш ли какво е самота?
Добре... седни до мен - ще ти разкажа...
Р. Чакърова
Лондон, 26/09/2014', 00:10ч
© Росица Чакърова Todos los derechos reservados