Отиват си сезоните от мен
и други празници са в календара,
празнува самотата имен ден,
единствен споменът не я забравя.
Износи бялото си пролетта,
качú цената лятото на синьото,
разбрала, че е златна есента,
започна да пробутва и ръждивото.
А зимата с премръзнали крака
продава праз и тикви на пазара,
на коледа се случват чудеса -
измъквам от чувал елхата стара.
© Ивон Todos los derechos reservados