19 ago 2009, 0:09

Откровение 

  Poesía » Otra
587 0 5

Може би някога стари да бъдем -

стари, самотни жени.

Младите укорно може да съдим

и без вина да виним.

 

Може, в черупка от охлюв стаени,

до позавидим - за миг -

на запленяващо дръзко летене.

В гърло да спре може вик.

 

Но, засега, невъзможно това е -

ние самите летим.

Търсим край себе си, бродим в безкрая,

име на път си шептим.

 

Дъжд да ни срещне и вятър да брули -

нищо не ще промени.

Нашата младост е жаркият юли

с вдрите слънчеви дни.

 

1980

© Гинка Гарева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??