28 feb 2007, 9:28

Откровение 

  Poesía
1082 0 5
Откровение

Знаеш ли, че пея без мелодия?
Знаеш ли, че думите не стигат
да напиша благодатна и добра симфония,
за да излея просто... Истината.

Знаеш ли, че искам да отлитна,
но на практика това е невъзможно.
В мен кипи надежда като птица,
подготвяща се всеки миг за полет.

Знаеш ли, че искам да избягам
от примката на зло и мръсотия?
    
И още нещо ще ти кажа:
Уважавам всички тия,
които ме нападат ежедневно,
за да ме
               проснат
                            по лице
                                                 на пода.
Но не успяват те,
не могат да надвият
най-добрия ми Приятел – Бога.

1999 г.

© Любомира Любенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??