2 ОТКРОВЕНИЯ
Не зная мислите си как да събера -
подплашени са,
като диво стадо?!...
Къде ще спрат за миг,
аз как да разбера?!
Те вечно търсят
Свойто Елдорадо...
Изплашени ли са и те
от този свят.
Подгонени ли са във дън гората...
Аз знам, че някой ден
и те ще разберат,
че няма по-велик от Сатаната!
Че Елдорадото на нашите мечти
зад телените мрежи се намира...
Миражи са прехвалените
Свободи!...
И че лъжите
никога не спират!...
Едно насилие,
един велик терор,
безочливо
в очите се навира!
И че Човекът е
натирен във Обор
и във Обора
кучешки умира!...
Историята ни
стои пред нас!
И Идващата не е по-различна!
Защото Истината има
дрезгав глас...
Защото е горчива!...
И безлична!
Единствено лъжата е
Фурор!
Защото е натруфена и пищна!
Макар че е за хората Позор...
Тя никога при нас
не е излишна!
© Христо Славов Todos los derechos reservados