25 ago 2010, 22:17

Отломъци 2 

  Poesía » Otra
415 0 1

1. Всеки нов ден

очаква да бъде описан
чрез магията в мен,
о, ти, ден, от съдбата орисан.
Не изтръпвай... по стъпка
от случки нищожни,
струва си всяка тръпка,
всяка... от нощите тревожни.
 
2. Навярно чувстваш коя е Йожени.
За малко беше ти подвластна.
Поредният завой я скри
от твоята магия сластна...
 
3. За твое здраве
и за весел старт
на пролетната зрелост
изкласила,
наздравици ще има
до среднощ -
с истински устрем
и със смелост
посрещай своя мил разкош!
 
4. Като дъжд при мен ела,
носещ топъл южен вятър.
В пурпура на нежната дъга
те откривам пак, приятел!
 
5. Отдавна ябълките бели прецъфтяха,
а плодовете зрели
днес прокапват по самотна стряха...
 
6. Ако се случи пак да помълчим,
отдали се на жеста в нежна нега,
най-глупаво е да поставям грим.
Най-хубаво е с теб напред да гледам.
 

© Мери Попинз Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??