Отляво болката пулсира...
Сълзите ми
приличат на мълчание.
Заключили са
писъци от вчера.
Прииждат като лудост
оправдания.
Погубват ме,
преди да се намеря.
А впримчено
отляво
във ръждива котва,
едно сърце пулсира.
Като стон.
Потъва вярата -
удавница...
в пробита лодка.
Чернее страшно
смръщен небосклон.
Сълзите ми
дамгосват
с огнени езици.
Дълбаят белези,
невидими с очи.
Но в крайчеца
на черните зеници
последната сълза
за теб...
ще се стопи.
10.07.2008 г.
клип, Отляво болката пулсира...
© Гергана Шутева Todos los derechos reservados