Животът ми е една дълга лента,
която е протрита на места.
От хубавото получавах рента
и си попълвам свойта суета.
От лошото, записано във нея,
аз чувствам срам и празнота.
Животът ми не беше епопея,
а сбор голям от всякакви неща.
Не винаги аз съм вървял нагоре,
понякога от нещо съм се крил
и ако искрено ви отговоря,
не винаги добър човек съм бил!
Но винаги съм вярвал във Доброто
и в него винаги съм поглед впил...
Опитвах се да служа на живота
и гадна мижитурка не съм бил!
07.02.2014 г. София
© Христо Славов Todos los derechos reservados