Когато - Мими тръгна
в Мичурин на море,
Гошко... леко мръдна,
съвсем не бе добре!
От мъка се разплака!
Не искаше да спи.
Не можеше да чака
и бързо сам реши:
Че няма да пътува
до Гърция с баща си.
Че иска тук да плува,
а не на остров Тасос!
Че в Гърция, е чудно,
но има карантина.
Че не е никак умно,
там двама да заминат.
И щом - без укор Гошко
на татко си разказа,
за страшната опашка
на прохода Маказа,
баща му... се усмихна
и каза: - Сине! Сине!
Щом Гърция не искаш,
при Мими ще заминем!
И как дойде - средата
на жегата през юли,
баща и син - с колата
заминаха в Мичурин.
Наеха - там квартира
с тераса под небето!
До чудна - Скара бира
и изглед към морето!
А Гошко, там не чака,
облече нова риза
и с пет кюфтета в сака
набързо се изниза
към плажа, към игрите
и рибките любими!
Където - сред вълните
прегърна Кака Мими!
.....
Пък таткото на Гошко,
в Мичурин се сдоби
с приятелка разкошна,
със къдрави коси!
Той влюби се жестоко
във този чуден край!
За него и за Гошко,
Мичурин стана - Рай!
Юри
Йовев
Юли
2020 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados