Не питайте дали съм тъжен –
от всяка болка има смисъл.
Животът непрестанно лъже
„скептичния ми оптимизъм“.
А люшкането безвъзвратно,
подклажда страсти оскотели.
В Съдбата всичко е безплатно,
освен постигнатите цели.
За всеки пристан има кораб,
така че, плавайте свободно.
Човек, не вижда ли простора,
забравя що е благородно.
Посоката му се изгубва
с безветрието във душата.
Това, което нас погубва
е нуждата ни от отплата!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados