Отстъпвам аз, от първата редица,
Нареждат се по-младите пред мен...
Не съм спечелил, в тото „шестица”..
Но дните се прегърбвам уморен!...
От взиране, очите ми се умориха,
от търсене на близка и далечна цел..
Все слагам, сиви краски на триптиха...
И пътя на надолу съм поел!..
Изчерпих соковете на душата...
и мухъла ѝ който се е вплел...
Ограбената Радост на земята,
изглежда Господ ми е взел?!
© Христо Славов Todos los derechos reservados