ОТВАРАТА НА ЛЮБОВТА
АКО сиянието на очите ти ослепява дори и съдбата ти черна,
АКО безумното ти сърце в чужди ръце мълви: "любов, любов",
АКО си продал душата си грешна за думите "и аз те обичам",
означава, че си опитал само капка от отварата на любовта.
НО АКО ИМАШ две очи разплакани,
НО АКО ИМАШ едно разбито сърце,
НО АКО ИМАШ и думите "Всичко свърши, за мен забрави",
означава, че си опитал само глътка от отварата на любовта.
НО АКО ОБАЧЕ се радваш на любовта на любимия си човек, дори тази любов да те погуби;
НО АКО ОБАЧЕ не си ослепял дори и пред картината,
устните на любимата ти да открият страстта в чужди устни, а не твои;
погледите на любимата ти да намерят любовта не в твоите, а други погледи;
копринената и кожа да галят нечии ръце, а не твоите,
НО АКО ОБАЧЕ си още жив след мисълта, че е влюбена в друг и твоя няма да бъде със сърце и душа,
означава, че си изпил до дъно от отварата на любовта.
Означава, че ти истински си разбрал цената на любовта.
Означава, че си се научил не да вземаш, а да даваш любов.
© Явор Стефанов Todos los derechos reservados
Поздравления - по много интересен начин си разкрил някои от тайните на това трудно и красиво нещо наречено Любов!