Тази нощ се събудих с болка
Светкавица блесна навън Взе да вали
А ти плачеше като дете
О моя душа
Гледах Дявола как обикаля
Облечен като монах С лукави очи
А ти се притискаше в мен
О моя душа
О душо моя
Кажи ми защо ридаеш
Аз няма да те предам Няма да те раня
О любов моя
Кажи ми къде е твоят дом
При твоя Любим да те отведа
Дал съм обет да те пазя
Чиста Девствена и Свята
Ти за мен си най-скъпа
О моя душа
Но заспал съм неволно - Нали съм човек
А Дяволът като крадец се промъква
Нищо в замяна не дава - Да бъде проклет
Така хитро от мен те отмъкна
После разпери криле и отлетя
Тебе отнесе в дълбоки гори
А мене остави сам
О моя душа
О душо моя
Кажи ми как да те намеря
Заключена в тез непроходими гори
О любов моя
Кажи ми как да те открия
Зазидана в тез Вавилонски стени
Търсих те без сън Ден и нощ
Злият магьосник ме превърна в камък
Но камъка ще разбия с горещи сълзи
О моя душа
© Мъртвец Todos los derechos reservados