Отвъд мига
не съществува нищо.
Какво умът ще види:
само бездна.
Сънят ми като
дрипа се разнищи,
когато ти из тъмното изчезна.
Сега развъждам
спомени среднощем,
но всеки спомен всъщност
като дим е.
С дъха си палиш
миглите ми още,
река ли да разчопля твойто име...
или неразрешимата
загадка
защо по онзи стръмен бряг
си тръгна.
Понеже любовта ни
беше кратка,
сега раздялата ще бъде дълга...
© Ивайло Терзийски Todos los derechos reservados