Стар тухлен зид, потънал в зеления,
под натиска на времето - кротува!
Той къта тайни в себе си - от тия,
които хората с въздишка чуват!
Цветя, целувки, свиждания древни,
стотици срещи на десетки влюбени!
Слуги, преструвки, пропасти душевни,
безброй раздели - шансове изгубени!
И Страст и Сласт ,
и Сълзи и Почивки !
И Страх , и Смях и Огън,
Тревоги и Усмивки !
Ако го питаш -. за безброй лица
от вчерашното " Днеска" - ще разкаже !
Ако помолиш - милион сърца
и техните секрети - ще покаже !
Той крие в себе си безброй съдби -
и "Сбогом" и " Обичам"! Комедии и Драми !
Потънал в зеления тухлен зид -
естествено пред теб - поетите се кланят !!!
© Момчил Манов Todos los derechos reservados