Отново гладни зейнаха екраните...
в очакване на новите печалби.
Ще дойдат за реклама тук избраните,
да ни почерпят пак с кюфте и халба...
С все същите прекрасни обещания,
които са ни толкова познати...
и същите изтъркани послания,
заливат ни пак стари тарикати...
Екраните са зейнали отново –
субсидиите, парите на държавата
във касите им ще добавят нови
печалби и ще ги нахранят здраво...
Отново “независими“ прогнози
(със „независимо“ партийно плащане)
ще ни направят пак социолози
и вота ни към урните ще пращат...
Отново пак екраните са зейнали,
готови алчно пак да ни погълнат...
И тъй самодоволно пак са грейнали,
че ние пак се чувстваме прокъ̀лнати...
МАРТ 2017
Георги Ванчев
© Георги Ванчев Todos los derechos reservados