Декември дойде и пак събуждат се мечтите,
надеждата обира паяжини в нашите сърца,
ще дойде Коледа, след нея Новата година,
с искряща светлина прогонват мрака в нашата душа.
Играчки лъскави събуждат позаспали чувства
на искреност и детска чистота,
годината отмина, след нея идва друга,
с надеждата, че по-добър ще е света.
Макар душите, тънещи в тиня,
сега обхванати са в сивата мъгла
на страх и болка, несигурност и мъка,
отварят своята врата за лъч от светлина.
Лъч, носещ тъй желаната надежда
и вярата, че светлината пак ще победи,
че тинята, мъглата ще изчезнат
и на света ще гледаме с радостни очи.
Да вдигнем днес наздравица с чаша оптимизъм,
горчилката с усмивка да прогоним от нашите сърца,
да срещнем празниците с надежда,
че носят истинската светлина за нашата душа.
Декември дойде и пак събуждат се мечтите,
усмивка Вие дарете им, не позволявайте отново да заспят.
Живота украсете с искрици Коледна магия
и пожелайте на света година Нова,
изпълнена с животворна светлина.
Декември дойде - душите свои отворете,
сърцата свои изпълнете с Коледния дух.
Декември дойде - живота свой с радост обгърнете
и Новата година нека Ви дари с жажда за живот…
© Росица Todos los derechos reservados