Пак за Водолея…
Отворя “Откровения”- пълно с Водолеи,
редици гъсти, също като във война…
но не мърцина или скрити във траншеи,
а най- отпред и с “по- така” съдба!...
Веднъж съм писала, мога пак да пиша,
толкова познат ми е съвсем “отблизо”…
Ако е мъж- по него сто жени въздишат!
Жена ли е- в сърцето й едва се влиза!
Всичко може, всичко знае, а как спори !…
Затова е винаги и много интересен…
Сладкодумен. Пълен с весели истории,
ала животът с него никак не е лесен!
Тъй като е себичен- та нито грам не дава
ако си негов, въпреки и сам да обича
често себе си без жал, до дъно да раздава!
Но на теб е верен- тъй поне се врича!
Киселица мръщава не е, или мноого рядко!
Винаги със него веселбата няма равна…
Но оставя недовършени дела, уж “за кратко”!
Та, че не е от сериозните- личи отдавна!
Инъче обещанията спазва почти стриктно,
към себе си, обаче е повече лежерен!
Оръфаната мода не обича, че е “първобитна”-
предпочита повече стила модерен!
Не го ли забележиш се чувства онеправдан-
не е намерил мястото си под небето!
Все пръв и на върха да е- като от Бог избран!
Пред вас на шут ще се направи, за което…
Често е обидчив за нищо! Тъжно ще се сгуши,
гемиите му потъват, от себе си не излиза…
Тогава не бъди насреща му! Горчи и яко пуши!
Ала почакай само, във форма скоро влиза!…
Има малка доза завистливост, ала не е такава
да злорадства ако от строя изоставаш!
А че в помощ друг пръв успял, ръка ти дава,
а той герой единствен си се представя!!
С внимание щедро мъж Водолей ще те дари!
Парфюми, цвете, топъл и в студени зими!
Ще трябва ли пирон, обаче, да забие- ще фучи,
че не за туй е бил роден! И го казва в рими…
Болен ли си или с проблем- веднага се озовава-
така се грижи, помага, та себе си забравя,
залък от устата си той жертвено на теб го дава,
от врагове- юнашки, с кръв те защитава!
Сигурна не съм, че само верни белези отразих,
оттук- оттам и от близките събирах “матреял”,*
мислих доста, преценявах, убедително реших:
себе си е най- добре да опиша, смело и без зор!
И ако някой точно своя образ вече би познал-
водолейците ще са във сайта най- голям отбор!!
Срещнеш ли го- ти се влюбваш , още не разбрал!
* матреял- известна обидна дума в изказване на Б.Б.
07.09.22
© Ирина Филипова Todos los derechos reservados
Интересно е, Силве, съчетанието на двама души водолейци в семейството! Сигурно не си забелязват неприятните черти, защото са огледални! Просто си ги прощават или...до бой търсят правото си! А всъщност стиха ми е просто за забавление, не че е абсолютно правдоподобен и е наложително да се спазват съчетанията!...
А, когато водолеят вкъщи е властна майка, Светле...нямаш друго спасение, освен да слушаш, и не й изтича мандата! Ще ти угажда и поучава и когато и ти вече имаш внуци! Абе, добри, лоши, все сме големи зодии!
Благодаря, че се спряхте при мен и за "любими"!