Добре, че е веднъж годишно
този месец с женски нрав,
че ядосва се без нищо
и изпада бързо в гняв...
И тогава, о, тогава,
щом се качи на метлата
сее бури, вледенява,
и се мръщи в небесата.
Е, реши ли да е блага,
пустата му Баба Марта,
грим по пролетно си слага
и е мацка сто карата...
Но каква ще е, решава
ден за ден и час за час,
а човек все се надява
добричка да е спрямо нас...
Та по мъжки да го кажа -
Надявам се да си мадама
с време ставащо за плажа,
а не вилнеещата баба...
Но жена кога мъж слуша?...
Прави си, каквото знае...
Тук аз, като мъж послушен,
ще кажа, затова жена е!
Тъй, че спирам примирен
с монолога, де е смисълът?...
Тъй ще карам ден за ден,
ще е, каквото е орисала!
02.03.2023.
© Георги Каменов Todos los derechos reservados