Моите спомени горчат... Нося ги през годините.
Събрани внимателно. Пазя ги. В пукната стомна.
Ако случайно я счупя - ще прелеят дори океаните.
Как ли побрах ги?! И то само в един съд, от глина!
С червения восък на сълзите ми, запечатана.
Пазя стомната. Отлежават. Утаява горчилката.
"Да се превърнат в Амброзията - Божествена!"
Заклинам! И тази Магия да сътвори Панацеята!
Моето "вино" в стомната не е кехлибарено...
И на вкус - никак не е сладко, нито нектарено.
Ако отпия - дъх на бадеми ще целува устните.
Горчива отрова. И като цианкалий са капките.
Нали и от змийска отрова правят лекарствата?
Много змии ме хапаха, събирах я. В Стомната...
Сега чакам. Магия. Голямото Чудо - Панацеята!
Едри глътки ще пия! А ще излекува ли Болката?
Сърцето е Раната! От разни влечуги беше изгризано.
Но боли - значи живо е! Още... И кърви непревързано.
Пукната стомна пази Надеждата. За Вълшебството...
Нечовешка Болката. До полуда. Ще дойде ли Времето?
...........................................................................
Ех, Сърце... Побрало се само в една Пукната стомна.
Още ли бродиш така, с тази същата Болка Бездомна?
Кърпиш Раната. Още ли вярваш в Чудесата вълшебни?!
И колко Змийски целувки опита? Отровни или "лечебни"?
© Екатерина Камазовска Todos los derechos reservados
От едната страна са змиите,
от другата-добрините!
От кантарджията зависи
на коя страна ще ги зависи!
Поздрави,Кате!