В наше село - панаир...
бабаджанковци момчета
спретнали голям турнир
по надхвърляне с кюфтета...
Всеки мята като луд,
цели чуждите чинии,
лее се пенлив мавруд
и хорото гъвки вие...
Точен е левентът Лошко,
лют, наперен богатир -
плескавици тъй разкошни
засвистяват - няма мир...
а след него е Пърдитко -
все му скарата гореща
и кюфтаците му меки,
и му слънцето насреща...
Най-последен е Мърморчо -
меси мръвките с гайле
и със радост хвърля горе
птица да свали поне...
В наше село - дъжд зарони
и кюфтетата безспир
падат като дум-патрони,
който лапне - келепир....
© Михаил Цветански Todos los derechos reservados