Живеехме си във панелен блок –
блок като блок, от Татовото време –
ни много нисък, нито пък висок,
блок с обичайни битови проблеми.
Но ето – демокрация дойде!
Заскачаха горкичките ни сметки.
Един от ток започна да краде,
а друг от топло – мили родни гледки.
И неизбежно при такъв развой
настана в блокчето ни бъркотия.
Заджавкаха се всички и до бой
се стигна даже в тази олелия.
Но грейна лъч над бедния ни блок
с появата на Лилито Павлова,
че енергийна ефективност в срок
тя обеща ни и фасада нова!
Ще дойде светло утрото за нас!
Санирането гратис наближава!
Но кой ли ще запуши, питам аз –
КОЙ? – дупките на цялата държава?
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados
няма да видим светлинката в тунела...