11 jun 2017, 19:33

Парадокси 

  Poesía
425 0 1

Какъв живот, каква идилия?
Вместо шведска маса – шведски насилия.
Какво развитие, каква Европа?
Все ни затягат, а нещо хлопа.

 

Няма средства за пенсионерите,
дори не можем да си сменим Премиера.
Винаги си избираме такива депутати,
които си вдигат сами заплатите.

 

Вместо паркове, си имаме поляни,
заводите ни – за скраб разпиляни,
ала народът ни с вяра си ляга
(нищо че младежта му избяга).

 

Какво пък, модерни са бежанците.
(Европейски са за тях парите).
Една вяра, а два синода.
Може и още, ако си плаща народа.

 

И колко още парадокса има!
Може да се напише "Парадоксална книга".
Животът като яхния вече загаря,
но пак парадокс – само в България!

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Какъв живот, каква идилия. А аз поредна нощна вече карам в адски мъки и усилия. Поздрави, Валентине.
Propuestas
: ??:??