Всеки търси да отнеме,
нещичко от другия да вземе.
Гледай тук двамина -
кражба правят във комбина.
Там една жена с 20 пръстена от злато,
търсеща монети във хазартно блато.
А мъжът й безхаберен,
никак не е верен…
Денем, нощем се напива,
в гърлото си зло налива!
Майка мъничко дете налага,
грозни думи във шамарите си слага.
Две деца убиват котка -
не намирате ли тука дяволската нотка?
Ах, това да беше само…
Във прозрението -
пак не виждам братско рамо!
Парадоксът на нашето време - това е!
Но защо да говоря - кой ли се кае?!
Питате защо няма радост и здраве?
Защото такъв нашият нрав е!
***
Иди пред огледалото, ако ти стиска
и погледни как дяволът във теб се киска!
Душите ни на всички - станали са на огризки!
Няма мили, няма близки…
Има само мисли низки!
© Симона Гълъбова Todos los derechos reservados