Казваш, че парите не купуват всичко,
за което боря се сега,
че само обичта помага
и се настанява там, в човешките сърца,
че с пари любов не се купува,
а само мъка и тъга.
А сега послушай ме и разбери
какво с пари купуваш ти.
Аз имах някога мечта –
човек да стана и да имам всичко -
работа, пари и хубава жена.
От живота бях повлечен,
от вихъра безпирен на града.
И всеки ден събирах малко,
с което да продължа на сутринта.
Една сутрин го видях да взима моите неща
и повече не го видях... ни него, ни моята душа!
Сега стоя пред теб и повече не се страхувам
от бедност и от нищо в света.
Душа аз нямам, но по-добре така,
отколкото без други хиляди неща.
Приятелю, вече знаеш моята “беда”.
© Ивелина Todos los derechos reservados