31 mar 2006, 10:14

Пари 

  Poesía
851 0 2
Грозният духом красив е,
това днес е света,
да можеш да бъдеш в парите и имаш всички блага.

Парите взизмат - това,
което неможеш да купиш,
заграбват твойта душа-частица от нещо невзримо,
най-святото на света ,
превръщат я те просто във глина.


Гъвкава глина добра за модел,
за чошеката злоба тя става котел.

И кипва в нея най-ниската злоба и страст,
черната алчност да граби,
й тъй днес е света пълен с подобни "икони"
коя от коя по зла отвън са: красиви, изляти,
а вътре се глината рони...

© Калоян Калоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??