„Господи, пази ме от приятелите, от враговете сам ще се пазя“
Н.Бонапарт
За да изчистя името на моя голям приятел – "... малко животно", написах това... нещо! Провокиран от гнусната публикация на неговия фейсбук профил, където е представен тенденциозно (от негово име), като ГОЛЯМО... животно!
Бог да те пази, приятелю... и от мен!
Парк фест
Във парка вчера,
там под фенера
направих много важен тест.
Как каса бира
съдби събира –
и го отпразвахме със „фест“!
Отбор критици –
алкохолици,
клошари с идеална цел: –
Като кибици –
еурополитици,
да се насмучем без предел!
И още,
пак,
по щопски!
Как? –
какъв Шопен?!
Не щем Шенген! –
на мен и тук ми е добре.
Аз по-съм фен!
на „Хайнекен“...
баш европейски дух в шише!
Играл съм покер
с Джон Уокър –
слагах го в малкият си джоб!
Със вид на жокер,
кат вкиснал копър
си плащах после, като поп.
*
Среднощем страст
с рефлексна власт,
започна в мен да се пробужда.
Бе късен час,
сънувах аз –
растеше „малката ми нужда“!
Не, нямах стомна?! ...
Уви, не помня! –
но се събудих в локва кал!
Ченге ме погна:
– Свиня бездомна!
...
„Порк“ феста
беше отшумял.
А във ушите...
гнева пищеше!
– Защо свиня ще ме нарича?!
Освен, че празнично ми беше,
свинете знам... ВОДА обичат!
© Борис Борисов Todos los derechos reservados