Кютука хвърлям във кюмбето,
както си е всеприето.
Набързо той ще ме затопли
за да няма после вопли.
Залязва слънцето над мен,
но, не съм аз глупав,Мен!
Топла си е мойта пазва,
от стаята студът изпразва.
На киша вън да е снегът
под път го има и над път.
Дори, замръзнал пък, потока
върви си в своята посока.
Денят безкрайно си е кратък,
с кучи лай и тъй нататък.
Даже петел не кукурига,
че и кокошки не застига.
Дим над селото се стели,
в къщичките сме се сврели.
Дрипав пушек си танцува...
А на мен ми се лудува!
За всичко туй по тоз въпрос
благодаря на Албатрос.
Под друго име тук се крие,
но разпознаваме го ние!
© Георги Янков Todos los derechos reservados